Імовірно, причиною отруєння 17 дітей у спортивно-оздоровчому комплексі на Львівщині міг бути не до кінця приготований плов з куркою. У таборі перед обідом вимкнули електропостачання.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідуюча інфекційним відділенням Самбірської центральної районної лікарні Світлана Іванюк, пише Четверта студія.
«Причина захворювання швидше всього – це плов з куркою. Того дня виключили світло у таборі десь перед обідом, і плов був недостатньо проварений», – сказала інфекціоніст.
Вона зазначила, що діти в цьому спортивно-оздоровчому комплексі у Хиріві перебували вже два тижні. Їх харчування «було тільки місцеве».
«На сніданок діти тоді їли творог зі сметаною, а на обід їли суп з вермішелі та салат був овочевий з огірків, помідорів та перцю. Ще був отой плов – рис з куркою. І виключили світло і, мабуть, воно було недоварене до кінця, і тому пішло таке отруєння», – пояснила Іванюк.
За фактом отруєння 17 дітей у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace» поліція відкрила кримінальне провадження.
На Львівщині з підозрою на харчову токсикоінфекцію госпіталізували дітей, які відпочивали у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace» у місті Хирів Самбірського району. Із них троє потрапили до лікарні у важкому стані. Ці діти віком з 8 до 16 років приїхали з Кривого Рогу та Києва.