Лікарі розповіли про стан пацієнтів, яких госпіталізували після вибуху у будинку на Замарстинівській

Новини 17 Грудня, 2021 304

Лікарі розповіли про стан пацієнтів, яких госпіталізували після вибуху у будинку на Замарстинівській

У 8-й лікарні Львова залишаються чоловік і жінка, яких госпіталізували після вибуху у будинку на вулиці Замарстинівській. Ще одного чоловіка, якого госпіталізували у обласну клінічну лікарню — виписали.

Про це Суспільному повідомили у медзакладах, пише Четверта студія.

У 8-й лікарні залишаються 47-річний чоловік та 67-річна жінка. У чоловіка обпечено 5% поверхні тіла, а у жінки — 25%, розповів лікар-комбустіолог Центру термічної травми 8-ї лікарні 1 ТМО Іван Рик.

“Пацієнтку госпіталізували у палату інтенсивної терапії для проведення протишокової терапії. У палаті провели декомпресивну некротомію обох рук, бо пацієнтка отримала глибокі опіки. Загалом у пацієнтки опіки обличчя, обох рук, тулуба, ніг, також опіковий шок, димова токсична інгаляція”, — розповів лікарі-комбустіолого Іван Рик.

14 грудня жінку перевели з реанімації в опікове відділення. Стан хворої стабільний, але важкий. Надалі їй потрібна буде пластика кистей. За словами Івана Рика, чоловік себе почуває добре. Зараз у нього є виражений набряк голови і обличчя. Він отримує лікування.

Ще одного пацієнта, 74-річного мешканця будинку на Замарстинівській, 13 грудня доставили до Львівської обласної клінічної лікарні. Чергова лікарка приймально-діагностичного відділення Оксана Ликова розповіла, що у чоловіка діагностували отруєння. Його поклали під барокамеру, аби наситити організм киснем. Після того, як лікування завершили, чоловік відмовився від госпіталізації.

Вибух у будинку на вулиці Замарстинівській, 28 трапився 13 грудня близько 17:20

За словами речника рятувальників Львівщини Віталія Туровцева, троє мешканців надихалися продуктів горіння. Їх рятувальники передали медикам

У будинку проводять обстеження. Там пошкоджені три квартири. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради 14 грудня

Електропостачання до будинку відновили ще 13 грудня. Сьогодні, 14 грудня, мають вирішити питання про відновлення газопостачання

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, мешканців із будинку не відселяли. Частина людей повернулися у свої квартири, інші – на кілька днів переїхали до родичів.

Попередня причина вибуху в будинку на вул. Замарстинівка, 28 – несправна газова колонка.

Коментарі

Позначки: ,