За запевненням іспанських лікарів, нові правила допоможуть знизити ризики отруєння ртуттю.
Про це пише Четверта студія з посиланням на Свідок.
У групі ризику знаходяться вагітні жінки і діти. Ртуть — небезпечна отрута, головна мета якої — мозок і нервова система. Вона може негативно впливати навіть в мінімальних кількостях під час внутрішньоутробного розвитку, причому наслідки цього проявляються через кілька років. Риба з найвищим вмістом ртуті — риба-меч, тунець і акула.
«З’єднання ртуті легко розчиняється в жирах, і здатні долати гематоенцефалічний бар’єр, плаценту і, як наслідок, призводити до змін у розвитку нейронів у плода. Наслідками цих змін можуть бути пошкодження головного мозку, труднощі в навчанні, втрата слуху і серйозне пошкодження нервової системи дитини», — цитує лікарів видання La Vanguardia.
Скільки можна їсти цієї риби іншим?
Навіть якщо ви не потрапляєте до групи ризику, споживання цих видів риби слід обмежити. Лікарі рекомендують не більше 4 порцій на тиждень.
Найбезпечніша риба (малий вміст ртуті): лосось, форель, оселедець, тріска, скумбрія, морський окунь, камбала.