Новини

Легендарний японський волонтер стане Святим Миколаєм для дітей Харкова

75-річний волонтер з Японії Фумінорі Цучіко, який вже більше року безкоштовно годує містян обідами, стане Святим Миколаєм для малечі Харкова. Свою одноденну резиденцію японець відкриває в Гончаренко центрі Харків.

Про це повідомила Четверта студія з посиланням на Гончаренко. центр.

За словами самого Фумінорі, стати Святим Миколаєм та привітати маленьких українців та українок зі святом було його давньою мрією. Аби втілити її в реальність, волонтер звернувся до команди освітньо-культурного простору Гончаренко центр.

«Ми надзвичайно раді не лише привітати малечу зі святом, а й водночас втілити мрію людини, яка присвятила себе Харкову та містянам. Напевно, сьогодні в місті не знайдеться нікого, хто б не знав про Фумінорі Цучіко. І якщо хтось заслуговує на роль Святого Миколая — то це саме він», зазначила директорка освітнього простору Світлана Ісаєва.

 

Як зазначають організатори, захід розрахований на дітей віком від 5 до 9 років. Усі маленькі відвідувачі освітнього простору отримають подарунки від легендарного волонтера та зможуть поспілкуватися з Фумінорі.

Свято відбудеться 6 грудня о 12:00 за адресою вул. Шевченка, 146 (Гончаренко центр Харків). Для участі достатньо зареєструвати дітей за цим посиланням. 

«Фумінорі вже був гостем нашого центру. Цьогоріч на день вишиванки благодійник брав участь у спільному майстер-класі Гончаренко центру Харків «Гусак у вишиванці». Тоді маленькі харків’яни на знак подяки подарували чоловіку вишиту сорочку-оберіг», — додають у Гончаренко центрі Харків. 

Нагадаємо, Фумінорі Цучіко — 75-річний громадянин Японії, який приїхав в Україну на початку вторгнення, щоб допомагати Харкову. Кілька місяців він жив у метро, під час активних обстрілів почав волонтерити. Згодом вирішив не повертатися до Японії, тож продав там будинок та відкрив на Салтівці кафе «FuMi Caffe», де безкоштовно годує містян обідами. У серпні цього року Фумінорі отримав відзнаку «Національна легенда України». 

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

15 років ув’язнення отримали ще четверо учасників нзф рф

Прокурор в суді довів, що мешканці Луганська та житель Донеччини у 2022 році добровільно перейшли…

3 години тому