Новини

Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини

Учора, 6 жовтня 2020 року, відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала Міністерству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких – «Культура приготування українського борщу».

Це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яку здійснює ГО «Інститут культури України».

Окрім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть:

Технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;

Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;

Борщівська народна вишивка;

Карпатське ліжникарство.

Нагадаємо, у серпні МКІП включило до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 3 елементи – Звичай виконувати танець Аркан з Ковалівкою в Печеніжинській ОТГ, Мистецтво виготовлення звукової глиняної забавки «Валківський свищик» та Технологія виготовлення «воскових» вінків на Вінниччині.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: борщ

Recent Posts

У Львові пʼять років не ремонтували аварійний міст

Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання

17 хв. тому

Зимноводівська громада попрощалася із захисником

Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу

1 годину тому