Криза в Україні є результатом безвідповідальної діяльності Зеленського, – Федина

Новини 30 Березня, 2020 1 335

Фото: "Про Львів"

Економічна криза в країні зумовлена не лише пандемією коронавірусу, але й безвідповідальною діяльністю президента Володимира Зеленського та його командою.

Про це в ефірі Прямого заявила народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Зараз відбувається масове порушення карантину. У сесійній залі вже котру годину поспіль знаходиться понад 300 осіб в масках, які вже вичерпують свій захисний ресурс, і їх треба було б зараз міняти. І, по суті, зараз створюється дуже небезпечна епідеміологічна ситуація у самій Верховній Раді. Кожен з нас, депутатів, звичайно, більш-менш є свідомими: хтось більше на самоізоляції, хтось менше. Але в будь-якому випадку, вийшовши на вулицю, люди підходять, спілкуються. І в результаті ми можемо створити ще гіршу ситуацію, ніж є зараз.

З іншого боку, сьогодні були зроблені спроби прийняти ті законопроєкти, які дуже є важливими, зокрема про протидію коронавірусу. В першому читанні було прийнято так званий “антиколомойський закон”. Але ми не розуміємо, чому поза домовленістю його було проголосовано тільки в першому читанні, а не за основу і в цілому. Зараз відбувається абсолютно дика ситуація з законом про ринок землі. Була попередня домовленість: що будуть враховані ті правки, які є зараз дуже важливими для консенсусного варіанту, а щодо решти мали домовитися і зняти. У результаті ми зайшли в правки, які вносить ОПЗЖ. І так виглядає, що попередньо до 24:00 будуть розглядатися ці правки. Тут щось відбувається абсолютно не те. І все те, що відбувається зараз – це є неправильно. Нам також не зрозуміло, чому ми маємо перше позачергове засідання, друге позачергове, третє позачергове. Давайте, можливо, ми взагалі все в цій державі зробимо позачерговим?”, – сказала політик.

Федина додала, що економічна криза в країні зумовлена не лише коронавірусом, але й безвідповідальною діяльністю президента і його команди.

“Мені прикро констатувати, але теперішній стан в державі спровокований не тільки коронавірусом. Ця глибока економічна криза – це результат абсолютно недосвідченої, безалаберної та безвідповідальної діяльності президента і його команди. Сьогодні ми маємо таку ситуацію, що президент, усвідомлюючи всю небезпеку ситуації, яка склалася, мав би вибачитися і сказати: “Дякую, я пішов”. І тоді можна було б щось робити. Звичайно, “Європейська солідарність” зараз підставляє плече. Але не можна ложкою меду в бочці дьогтю навести хоча б якийсь порядок”, – підсумувала депутат.

Коментарі

Позначки: ,