На території Львівської області вдалось досягнути здешевлення цін на продукти.
Як пише “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ голова Львівської ОДА Максим Козицький.
За його словами, такі дані отримано на підставі проведеного моніторингу.
“Від початку впровадження на території країни карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19, з метою недопущення в області підняття цін, ЛОДА спільно із територіальним відділенням Антимонопольного комітету та Головним управлінням статистики у Львівській області, здійснювали щоденний моніторинг цін на продовольчі товари. Завдяки налагодженому діалогу влади, всіх відповідальних структур, а також соціально відповідального бізнесу, підприємців на території Львівської області вдалось досягнути здешевлення цін на продукти на Львівщині”, – наголошує Козицький.
Як він зазначає, за час моніторингу (період 31.03-13.04): на майже 5% здешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Окрім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% – молоко.
“Також менш дорогими стали овочі: морква подешевшала на більш як половину, капуста білокачанна – на 20,2%, на 12% подешевшали буряк та цибуля. Відтак, у порівнянні із кінцем березня зниження вартості борщового набору становить 10,6%, вартість м’ясо-молочного набору знизилась на 3,5%, а вартість нафтопродуктів знизилась на 4,3%”, – інформує голова ЛОДА.