Новини

Коронавірус може спричинити раптову втрату слуху

Експерти Великої Британії виявили, що новий тип коронавірусу COVID-19 може спричиняти раптову та постійну втрату слуху.

Про це із посиланням на оприлюднене у журналі BMJ Case Reports дослідження пише The Guardian, інформує Четверта студія з посиланням на Прямий.

Встановлено, що коронавірус впливає на організм безліччю способів – від втрати смаку та запаху до пошкодження органів. Як заявляють експерти з Університетського коледжу Лондона, COVID-19 може також впливати на слух.

Про це, за даними дослідників, свідчить історія 45-річного пацієнта з астмою, який потрапив до реанімації із підтвердженим коронавірусом та лікувався, зокрема, “Ремдисивіром” та внутрішньовенними стероїдами.

“Через тиждень після виписки з реанімації у нього з’явився тинітус (дзвін у вухах), а потім – втрата слуху в лівому вусі”, – йдеться у повідомленні.

За словами експертів, жодні призначені пацієнтові ліки не могли призвести до погіршення слуху. Сам хворий проблем зі слуховими проходами чи барабанними перетинками раніше не мав.

Подальші дослідження показали, що у чоловіка спостерігалося сенсоневральне зниження слуху в лівому вусі. З частковим успіхом це лікували стероїдами.

Зазначається, що подібний випадок є першим на території Великої Британії. Водночас чимало подібних повідомлень надходить з інших країн.

Експерти наголошують на тому, що порушення слуху у пацієнтів із COVID-19 потребує раннього виявлення та термінового лікування, бо поки невідомо, як саме коронавірус впливає на ці органи чуття.

Доктор Стефанія Кумпа припускає, що SARS-CoV-2 “потрапляє до клітин внутрішнього вуха і спричиняє їхню загибель, або змушує організм виділяти цитокіни, що можуть бути токсичними для внутрішнього вуха”.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

10 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

11 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

11 години тому