Новини

Конгрес США заборонить літати російським ракетам

До конгресменів США звернулися з вимогою заборонити використання Збройними силами Російської Федерації, військових технічних засобів з компонентами американських компаній.

Відповідну петицію опублікував на некомерційній платформі електронних петицій «openPetition», – військовий аналітик Олег Пилипенко, пише Четверта студія.

Українською текст петиції виглядає так:

«Шановні конгресмени Сполучених Штатів Америки!

Звертаємося до Вас з вимогою заборонити використання Збройними силами Російської Федерації, військових технічних засобів з компонентами американських компаній.

А саме: багатофункціональний безпілотний комплекс «Орлан-10», ракети сімейства “Іскандер”, дрон-камікадзе «Шахед-136» («Герань-2»), аеробалістична ракета Х-47М2 «Кинджал», крилата ракета «Калібр», реактивні боєприпаси для РСЗВ «Торнадо-Г».

Американські компоненти для російської зброї виробляються: «Analog Devices Inc», «Texas Instruments», «ALTERA», «Micron Сorporation», «Microchip Technology», «Intel Corporation», «AMD», «Hitec USA Group», іншими».

«Якщо Збройні Сили України не можуть отримати дозвіл на використання систем озброєнь з американськими компонентами на території Російської Федерації, то логічно та чесно було б заборонити використання зброї з американськими компонентами Збройними силами РФ на території суверенної України», – прокоментував військовий аналітик Олег Пилипенко.

Електронну петицію можна підписати за посиланням.

Автор петиції звертається до американських конгресменів й на інших відкритих майданчиках. Та передбачає, що таке інформаційне посилання, принаймні наочно продемонструє хибність сучасних підходів до використання Збройними Силами України далекобійних систем на території агресора.

Стане мотивом для перегляду передачі повних прав використання американської зброї та технологій Збройним Силам України. А в золотий час, напередодні зміни влади в США є місце й для дива.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

1 годину тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому