Новини

Конфіскації “євроблях” для потреб армії не буде – Міноборони

У Міністерстві оборони України назвали фейком поширювану в соціальних мережах інформацію про підготовлювану конфіскацію автомобілів з європейськими номерними знаками для потреб армії в областях, де оголошено військовий стан.

Про це повідомив прес-секретар Міноборони Олексій Чорнобай, передає 24tv.ua.

“У деяких ЗМІ та стрічках соцмереж з’являються неіснуючі і відверто абсурдні за своїм змістом «нібито» накази, директиви та розпорядження “від керівництва Міністерства оборони України». Однією з цих нісенітниць є нібито “наказ міністра оборони України” щодо компенсації нестачі автомобільного транспорту в Збройних силах за рахунок авто на іноземній реєстрації, власники яких не розмитнили свій автотранспорт”, – сказав він.

Авторство цих чуток у Міноборони приписують Російській Федерації.

“Мета цих фейкових повідомлень, виготовлених спецслужбами РФ і контрольованою ними “фабрикою тролів”, цілком зрозуміла – посіяти панічні настрої серед українців у зв’язку з оголошенням воєнного стану в певних областях нашої держави”, – сказав Чорнобай.

Відзначимо, напередодні в соцмережах з’явилася “копія” нібито наказу Міноборони про конфіскацію автомобілів для потреб армії. При цьому в самому тексті “міністр оборони” виглядав нерішуче – “наказував”, а в дужках – “пропонував”. Крім того, в розповсюджуваному документі були заретушовані ім’я та прізвище “міністра”, але залишилися незаретушованими посада і підпис.

Фото: 24tv.ua

Раніше в Міноброни заявляли про фейкові СМС з вимогою з’явитися до військкомату, які нібито прийшли жителям територій, що межують з Росією. Чорнобай запевнив, що по СМС до військкоматів не викликають.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

34 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

40 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому