Новини

Компанія Коломойського завдала Україні збитків на 2,4 мільярди гривень

За підтримки Офісу президента компанія олігарха Ігоря Коломойського завдала Україні збитків на 2,4 мільярди гривень.

Про це в ефірі Прямого заявив народний депутат Гео Лерос, пише Четверта студія.

“Дві короткі тези стосовно Коломойського і корупції. Як я раніше і казав, віцепрезидент (Енергоатому -ред.) Якоб Хартмут, в якого стійкий шлейф іде до Російської Федерації, – за його підтримки було продано 15 мільярдів мегават-годин електроенергії компанії, афільованій з паном Коломойським. Продаж цієї електроенергії наніс збитків державі Україна 2,4 мільярдів гривень. Без підтримки Офісу президента такі процедури в “Енергоатомі” точно не проходять”, – розповів політик.

“Тепер стосовно корупції. Це більше стосується міста Києва. У 2020 році були обшуки того “смотрящого” в Києві, пана Комарницького (соратник ексмера Києва Леоніда Черновецького Денис Комарницький, якого нині називають “смотрящим” за Києвом від Офісу Президента – ред.). За шість годин до обшуків цю інформацію “злив” йому пан Говда (керівник прокуратури Києва Роман Говда – ред.). Він тоді працював в прокуратурі міста Києва. Після того, як пан Комарницький зі всіма своїми партнерами були готові до обшуки, і обшуки пройшли, пан Говда став першим заступником генерального прокурора по протекції Офісу президента”, – додав Лерос.

Довідково: 1 грудня 2020 року тимчасовим виконувачем обов’язків директора відокремленого підрозділу “Енергоатом-Трейдинг” державного підприємства “НАЕК “Енергоатом” призначено Хартмута Якоба, який водночас залишається і віцепрезидентомкомпанії. За повідомленнями ЗМІ, “Енергоатом-Трейдинг” –  трейдер з групи Ігоря Коломойського ТОВ “Юнайтед Енерджі” – у 2020 році продав електроенергії майже на 1 мільярд доларів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

15 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

19 години тому