Компанія Bolt впровадила нові функції безпеки для запобігання ризикованим ситуаціям на дорозі під час поїздок

Новини 18 Липня, 2023 208

Bolt

Процес керування автомобілем дуже відповідальний і потребує максимальної уваги. Дорожній рух не завжди можe бути передбачуваним. Саме тому Bolt має цілісний підхід задля запобігання небажаних ситуацій, а додаткові заходи безпеки не бувають зайвими. Для того, щоб поїздки Bolt були максимально безпечними компанія Bolt розробила, протестувала і продовжує вводити нові функції в усіх містах України, де працює сервіс. Вони покликані запобігти небезпечним ситуаціям, що можуть статися на дорозі під час поїздки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу компанії.

Bolt, зокрема, впровадив наступні функції безпеки:

Верифікація облікового запису: щоб водій пройшов верифікацію і мав дійсний акаунт, він має регулярно робити селфі для підтвердження своєї особи. Підтвердження особи дуже важливе, адже всі водії Bolt мають рейтинг, який базується на оцінках користувачів. Водії з низьким рейтингом можуть втратити доступ до платформи, таким чином сервіс Bolt співпрацює тільки з відповідальними водіями.

Обмеження часу водіння: Водії-партнери компанії Bolt часто самі обирають зручний для них час виконання поїздок. Проте ми обмежуємо час, який водій може проводити онлайн, оскільки працюючи за кермом, можна забути про відпочинок, але перевтома негативно впливає на процес водіння. Функція обмеження часу водіння призначена для того, щоб уберегти водія від надмірної втоми.

Моніторинг непередбачуваних зупинок: система постійно аналізує ситуацію на дорозі під час поїздок. Якщо авто стоїть на дорозі і природніх причин для його зупинки немає, з урахуванням щільності трафіку, система автоматично надсилає повідомлення водію та пасажиру, щоб дізнатись, чи все в порядку, а також повідомляє працівника служби підтримки Bolt про таку ситуацію. Ця функція допомагає швидко зреагувати на непередбачувані поломки або аварії на дорозі.

“Безпечні поїздки є пріоритетом компанії Bolt. Саме тому ми приділяємо цьому питанню велику увагу, розробляємо і впроваджуємо нові рішення, мета яких – запобігати небезпечним ситуаціям на дорозі. Наприклад, у додатку ми маємо кнопку SOS, яку можна натиснути у випадку екстреної або небезпечної ситуації, вона доступна і для водіїв, і для пасажирів. Згідно наших даних у червні водії натиснули її 85 разів, проте  лише у 3% випадків кнопку використали за призначенням. Ми обов’язково оперативно реагуємо на кожне звернення, яке стосується безпекової ситуації. Наша мета – стати найбезпечнішим сервісом замовлення поїздок в Україні», – коментує Сергій Павлик, керівник напряму райд-хейлінґу компанії Bolt в Україні.

Інформація про компанію Bolt

Bolt – це мультидодаток, головна мета якого – зробити пересування містом більш доступним, безпечним і екологічним. Послугами компанії Bolt користуються більш ніж 150 млн осіб у 45 країнах Європи й Африки (понад 500 міст). За допомогою мультидодатка надається низка послуг, як-от виклик автомобілів, каршерінґ, прокат електросамокатів і електровелосипедів, а також доставка їжі та продуктів. Наразі з компанією співпрацюють більш ніж 3.5 млн водіїв і кур’єрів по всьому світу.

В Україні послуги Bolt доступні в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Кривому Розі, Чернігові, Сумах, Білій Церкві, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі, Кропивницькому, Черкасах, Миколаєві, Чернівцях, Кременчуці, Луцьку, Рівному, Тернополі, а також в Ужгороді, Івано-Франківську, Одесі, Мукачеві, Дрогобичі, Кам’янець-Подільському та Трускавці (www.bolt.eu).

Коментарі

Позначки: