Новини

Комісія ВР вимагатиме звільнення керівництва ТЦК після смерті чоловіка на Житомирщині

Під час засідання тимчасової слідчої комісії представник Звягельського районного ТЦК та СП заявив, що військовозобов’язаний Сергій Ковальчук під час затримання у місті Баранівці був у стані алкогольного сп’яніння та нібито самостійно попросився залишитись у ТЦК.

Про це пише Четверта студія.

Втім комісія озвучила результати наркологічної експертизи, згідно з якими алкоголю у крові померлого не виявлено.

Також у районному ТЦК та СП заявляли про нібито епілептичний напад. Проте ані лікарі, ані родичі померлого не підтвердили наявність епілепсії.

«У нас понад 3200 скарг вже розглянуто станом на сьогодні. Інцидент цей – не єдиний. Понад 56 заяв ми розглянули на минулому засіданні тимчасової слідчої комісії. Плануємо ще засідання окремі по окремих областях, і по окремих конкретних порушеннях, і в тому числі будемо викликати ВЛК з приводу надання висновків про придатність особи, коли в неї взагалі немає підстав для мобілізації», – повідомила Юлія Яцик – народна депутатка, членкиня ТСК.

Смерть військовозобовʼязаного після відвідування ТЦК на Житомирщині: прокуратура почала розслідування

За даними слідства, громадянина доставили до РТЦК та СП Житомирської області для проходження ВЛК. За попередньою інформацією, там у нього стався епілептичний напад. Чоловіка доставили до реанімації. 2 червня лікарі констатували його смерть. 

Нагадаємо, 4 червня у Баранівці Житомирської області поховали місцевого жителя – 32-річного Сергія Ковальчука. 

За свідченням рідних чоловіка, 29 травня з травмами й у стані коми його доставили до Звягельської лікарні, де він за кілька днів помер.

Родина заявляє, що Сергія побили в приміщенні Звягельського РТЦК. В Житомирському обласному ТЦК та СП цю інформацію спростовують і кажуть, що чоловік помер в результаті епілептичного нападу.

Наразі встановлюються всі обставини події.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик