Новини

Комаровський назвав найнебезпечніше м’ясо: величезний ризик для дорослих і дітей

Доктор Євген Комаровський розповів все про м’ясо: яке є найбільш корисним, а яке – шкідливим. Також медик дав поради, як вводити в раціон дитини м’ясо, щоб сформувати правильні харчові звички, і скільки білкового продукту потрібно дорослому з’їдати в день.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє РБК-Україна.

За словами Євгена Олеговича, людина все ж хижак, і м’ясо їй необхідно. Особливо важливий продукт в раціоні дитини, організм якої постійно зростає і розвивається.

“Згодовуючи дитині м’ясо, ми формуємо у неї певні звички, які вона потім буде, можливо, розсьорбувати все своє життя”, – говорить Комаровський.

Чому ж нам потрібно м’ясо?

Цей продукт, в першу чергу, цінний білком. Також в ньому міститься потрібний нам вітамін В12, а в печінці ще й багато вітаміну А.

Також в м’ясі дуже багато заліза і цинку.

“Саме в м’ясі знаходиться кров, а в крові – еритроцити, в еритроцитах – гемоглобін, а в гемоглобіні – те саме залізо, яке нам потрібно. І в м’ясі саме та форма заліза, яка засвоюється ідеально”, – заявляє педіатр.

Скільки м’яса потрібно дорослій людині

За словами педіатра, ця цифра навіть звучить смішно. Справа в тому, що сучасні асоціації лікарів радять з’їдати дорослій людині 70 грамів м’яса на добу (раніше рекомендували 90).

Яке м’ясо вважається небезпечним, а яке – ні

Чому така цифра? Річ у тому, що наукою доведено-систематичне вживання червоного м’яса реально збільшує ризик розвитку онкології.

“Ті, хто їдять менше м’яса, але більше риби, у тих все набагато краще”, – говорить Комаровський.

Педіатр додав, що якщо ви все ж купуєте, готуєте і їсте червоне м’ясо, зверніть увагу на кількість жиру в ньому.

“Ось той жир, який в червоному м’ясі, це не той жир, який корисний. Корисний жир – той, який в рибі, в рослинній олії. Жир у м’ясі – це прямий вплив на рівень холестерину, артеріальний тиск, стан серцево-судинної системи”, – додав лікар.

Педіатр стверджує, що чим більше на м’ясі жиру, тим це м’ясо гірше. При цьому ризик для дорослого від такого м’яса набагато більше, ніж у дитини. Але справа в тому, що саме у дітей ми з вами формуємо харчові звички.

Лікар радить вживати м’ясо птиці без шкурок і жиру – таке буде найкориснішим.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

У Львові пʼять років не ремонтували аварійний міст

Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання

12 години тому

Зимноводівська громада попрощалася із захисником

Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу

13 години тому