Новини

Команда Порошенка залишила економіку України в стабільному стані, – нардеп

Команда Порошенка залишила економіку України в стабільному стані, який дозволяв  підвищення соціальних стандартів. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко на брифінгу у Верховній Раді, пише Четверта студія.

«Рік тому чинна влада здобувала перемогу під гаслом «Всі отримають все і якомога більше», йшлося про заробітні плати, соціальні виплати. Нам розповідали про кінець епохи бідності, але, на жаль, ці обіцянки почали порушуватися одразу після формування нової влади, після формування так званої монобільшості, урядів президента Зеленського, які одразу взяли курс на протилежні цілі тим, які декларували під час виборчої кампанії», – сказав Павленко.

Депутат нагадав, що команда Петра Порошенка залишила економіку країни у стабільному стані, який дозволяв сподіватися на підвищення соціальних стандартів  і саме тому зростала заробітна плата, індексувалися пенсії і все було підготовлено для рішучого удару по бідності.

«Натомість чинна влада взяла курс на перегляд виплат, перегляд субсидій і інших бюджетних виплат, спрямованих на соціальні потреби. Місцевим чиновникам і бюрократам з міністерств було надано право переглядати і за можливості вилучати ті виплати, які вже були здійснені. Більше того, під час підготовки закону про державний бюджет на 2020 рік було переглянуто пріоритети і суттєво послаблено соціальну складову, можливо через те, що вже восени минулого року почало закладатися дуже негативне явище – це падіння промислового виробництва, якого країна не бачила з 2016 року, що  результувалося ще до коронакризи», – зауважив депутат.

Він зазначив, що на початку року ВВП почав падати, таким чином для соціальних виплат можливості зменшувалися.

«В цих умовах фракція «Європейська Солідарність» пропонувала свій підхід і до перегляду бюджету, коли кошти мали бути залучені з роздутих потреб правоохоронних органів, силових структур. Від витрат, які були пов’язані з різними апетитами виконавчих структур,  мав бути сформований фонд для боротьби з коронавірусом. На жаль, нас не було почуто, а було сформовано фонд за рахунок освіти, культури. В результаті близько 3 млрд грн з 65 млрд, які було виділено, було спрямовано на допомогу медикам», – сказав Павленко.

Він наголосив, що саме тому фракція «Європейська Солідарність» подала законопроект і наполягала на тому, щоб медики отримали страхування на випадок захворювання на коронавірусну хворобу. «Ми будемо домагатися, щоб цей законопроект був проголосований і медики отримали до 200 тис грн в разі, якщо вони захворіють на коронавірус», – запевнив Павленко.

Він зазначив, що  фракція буде пропонувати пріоритети бюджетної політики на наступний рік, щоб не допустити скорочення соціальної складової української державної політики, об люди мали гідну зарплату і соціальну підтримку і щоб зобов’язання, які політики беруть перед людьми, не закінчувалися після завершення виборів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

6 хв. тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

9 хв. тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

34 хв. тому