Новини

Кількість людей, що безсимптомно хворі на коронавірус, невідома, – МОЗ

Визначити точну кількість безсимптомних хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 можна лише при запровадженні ІФА-тестування (імуноферментний аналіз), який виявляє антитіла до збудника хвороби.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Дуже складно казати про відсоток таких випадків в Україні. Тому що не існує достовірної інформації щодо безсимптомності. Це можливе лише тоді, коли буде запроваджено ІФА-тестування, яке зараз проходить відповідні експертизи. ІФА-тести й українського виробництва, а також ми дивимось і на ІФА-тести іноземного виробництва”, – заявив Степанов.

Він зазначив, що якщо подивитися на ті випадки інфікування коронавірусом, які фіксуються в Україні, то дійсно є певна кількість людей, які повністю безсимптомно переносять коронавірусну хворобу. За його словами, це виявилося завдяки розширенню кола осіб, яких почали тестувати методом ПЛР.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому