Новини

Кілер зі Львова вбив понад 30 авторитетів (деталі розслідування)

Львів’янин Володимир Марко на прізвисько Біба загинув при затриманні сім років тому. До цього він встиг ліквідувати більше 30-ти кримінальних авторитетів зі всього колишнього СРСР. Всі ці роки слідство у справі Біби триває. Слідчим вже вдалося встановити його причетність до десятків вбивств представників ОЗУ і вищих державних чиновників.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на Liga.net.

Як таке виявилося можливо, як проходило слідство і ким насправді був Біба читайте в публікації – Liga.net.

Як зазначається, посмертного вироку Володимиру Марко винесено не було, але у правоохоронців достатньо підстав стверджувати, що виконавцем вбивств губернатора Львівської області Степана Сенчиков і співзасновника Укргазбанку Віктора Рибалко (обидва злочини здійснені в 2005 році) був саме Біба (Марко).

В поле зору Головного слідчого управління МВС Біба потрапив в 2012 році, після невдалого замаху на львівського кримінального авторитета Володимира Дідуха (прізвисько – Вова Морда). За офіційною версією, восени того ж року, під час спроби затримання, Біба покінчив життя самогубством.

Було встановлено, що з 1989 по 2012 роки Біба зробив десятки замахів. Деякі співрозмовники LIGA.net з числа правоохоронців, говорять про 70-80-ти вбивствах. Це означає, що львів’янин поставив рекорд по результативності та тривалості кілерської кар’єри серед усіх найманих вбивць пострадянського простору. Для порівняння, найвідоміший кілер Росії 90-х, Олександр Салонік орудував п’ять років і встиг зробити близько 20-ти вбивств.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

1 годину тому

Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України, – Тимошенко

«Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України

3 години тому

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

5 години тому