Новини

Керуючий московськими попами у Львові володіє низкою елітного майна (фото)

Керуючий Львівською єпархією УПЦ Московського патріархату Архієпископ Львівський і Галицький Філарет (Сергій Іванович Кучеров) володіє п’ятьма дорогими помешканнями у Львові та в Києві, пише Вголос.

У Державному реєстрі речових прав на майно міститься інформація про те, що Сергій Кучеров володіє квартирою загальною площею 92,2 кв м в будинку №34/51 на вулиці Теодора Драйзера в Києві та квартирою загальною площею 91,9 кв м у будинку №5 на площі Князя Святослава у Львові.

Також відомо, що за документами Сергій Кучеров (Філарет) орендує квартиру площею 84,2 кв м в будинку №8 на вулиці Олени Степанівни у Львові. Водночас, за даними джерел, ця квартира перебуває у фактичній власності самого священнослужителя.

Клікайте для збільшення фото

Ще одне помешкання, яке офіційно належить РПЦ, а по факту – Сергієві Кучерову – квартира на вулиці Драгоманова 26/8 у Львові.

Відомо також, що за документами Кучеров орендує будинок на вулиці Пасічній, 13 у Львові. По факту, за інформацією джерел, це помешкання також належить священнослужителеві.

Клікайте для збільшення фото

 

Раніше “Вголос” писав про самовільно захоплені землі у Львові та Бродах, де згодом «виросли» церкви Московського патріархату. Так у час, коли Українська церква дбає за духовне збагачення українського народу, московська працює тільки на те, щоб заробляти на прихожанах.

За даними «Вголосу», отці МП ставляться до торгівлі у храмах, як до звичайного бізнесу: купують продукцію за однією ціною, продають за іншою, а заробляють на різниці.

У цьому контексті дуже цікавою є фігура нинішнього керуючого Львівсько-Галицькою єпархією УПЦ (МП)  архієпископа Філарета, справжнє ім’я – Сергій Кучеров. Як відомо, він з 1990 по 1996 рік був іподияконом у патріарха Московського Алексія ІІ (Олексій Рідігер), який, за даними спецслужб, з 1958 року був агентом КДБ під псевдо «Дроздов» та виявляв «антирадянський елемент». Прикметно, що все подальше стрімке кар’єрне зростання Кучерова-Філарета відбувалося саме за протекції Алексія ІІ.

Ще одна важлива у Московського патріархату церковна особистість, тісно пов’язана з життєвим шляхом Філарета Львівсько-Галицького – це намісник Києво-Печерської Лаври, архімандрит, у минулому – член Комуністичної партії Павло (Петро Лебідь). Настоятель Лаври відомий тим, що дуже любить гроші, елітні автомобілі та проросійську позицію. І тут варто згадати, що цей піп у період жорстоких розстрілів на Майдані у 2014 році прирівнював Віктора Януковича до Ісуса Христа.

А у січні 2018 року Павло Либідь заявляв, що на Донбасі воює «невідомо хто невідомо з ким», «у Криму був референдум, а не анексія».

Так-от, цей скандальний настоятель Лаври допомагав архієпископу Галицькому Філарету. Про тісну дружбу двох ієрархів МП свідчить той факт, що впродовж чотирьох років Кучеров-Філарет був скарбником Лаври.

Окрім того, у 2012 році Віктор Янукович нагородив архієпископа Львівського і Галицького Філарета (Кучерова) орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

До відпрацювання завдань російських спецслужб у Московського патріархату в Україні додалися власні бізнес-інтереси, які треба захищати. Адже обіг коштів в українських приходах МП, за підрахунками експертів, сягає $500 млн на рік.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині фермерським господарствам виділили 1,4 млн грн

рішення підтримала обласна комісія із визначення одержувачів пільгових кредитів суб’єктам підприємництва, серед засновників яких є…

2 години тому

Шмигаль наполягає на економічному бронюванні

Нардеп розповів подробиці

2 години тому