Карантин в Україні можуть продовжити до кінця травня, – ЗМІ

Новини 19 Квітня, 2020 1 716

Фото: УНІАН

Карантин в Україні через коронавірус можуть продовжити до 25 травня.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє РБК-Україна.

Рішення Кабмін готується озвучити вже наступного тижня – після Великодня 19 квітня.

“Планується продовження до 25 травня. Це ще не точно, але такі розмови серед правлячої верхівки ходять”, – розповіло джерело в уряді.

З усім тим, Володимир Зеленський 17 квітня в програмі “Свобода слова” заявив, що карантинні заходи можуть пом’якшити 24 квітня. Це стосується відкриття деяких підприємств, а в травні можливе пом’якшення для транспорту. При цьому гарант додав, що все залежить від того, наскільки свідомо українці поставляться до карантинних заходів.

Нагадаємо, що карантин в Україні запровадили з 12 березня, але пізніше його продовжили до 24 квітня. Оскільки коронавірус продовжує поширюватися в країні (хоча ситуація поки контролюється), повне зняття карантинних заходів з 24 числа під великим питанням.

Раніше Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я розповів, що рішення про нові терміни карантину буде ухвалено після великодніх свят. Тоді в Україні очікується сплеск коронавіруса, якщо українці проігнорують правила карантину і підуть до церкви і в гості.

Зазначимо, що вже зараз церкви стали одним з основних джерел зараження коронавірусом. Так у Києво-Печерській Лаврі помер вже третій монах, близько 100 священнослужителів – захворіли.

 

Коментарі

Позначки: , , ,