Новини

Кабмін обіцяє продовжити доплати медикам до кінця року

Уряд збільшить витрати на зарплати медикам

Цього року уряд збільшить витрати на зарплату медичним працівникам на майже 8 млрд гривень. Доплати до зарплати залученим до боротьби з коронавірусом медикам будуть продовжені до кінця року.

Про це на позачерговому засіданні Кабміну заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише “Четверта студія” з посиланням на “РБК-Україну”.

За словами глави уряду, пропонується на 75% підвищити оклад всім лікарям незалежно від посади. Середньому медичному персоналу зарплату хочуть підвищити на 50% мінімалки, що в грошовому еквіваленті становить близько 2360 гривень.

“Молодшим медсестрам плануємо підвищити зарплати в розмірі 25% мінімальної зарплати. Тобто орієнтовно 1180 гривень”, – додав він.

Крім того, уряд планує здійснювати доплату медичним та іншим працівникам, які залучені до боротьби із поширенням коронавірусної хвороби, з 1 вересня до 31 грудня.

“Зазначу, що такі підвищення зарплат це тільки початок. Ми плануємо здійснити його з 1 вересня цього року. Це найменше, що ми могли зробити вже цього року. Також ми будемо підвищувати мінімальну заробітну плату. Відповідно будуть збільшуватись і виплати лікарям також”, – пояснив Шмигаль.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

3 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

3 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

3 години тому

У Львові депутати дали дозвіл на відновлення музею Шухевича

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф

3 години тому

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

5 години тому