Новини

Кабмін на час карантину в Україні наказав усім пенсіонерам перебувати на самоізоляції

Кабінет міністрів України в рамках карантину ввів для осіб, які перебувають на самоізоляції, нові правила.

Про це йдеться в постанові уряду № 255 від 2 квітня 2020 року, пише Центр новин.

Зокрема, ці громадяни, якщо про них нікому подбати, можуть виходити в аптеку і магазин не далі двох кілометрів від дому. Також виходити такі особи мають у засобах індивідуального захисту – респіраторах або захисних масках без клапана видиху.
Таким особам також дозволяється два рази в день вигулювати домашніх тварин.
Відзначимо, що Кабмін на час карантину в Україні наказав усім пенсіонерам перебувати на самоізоляції. Зокрема, українців, які досягли 60-річного віку, визначили в категорію осіб, які повинні знаходитися на самоізоляції. Виняток становлять лише ті, які задіяні в заходах щодо запобігання COVID-19 або забезпечують роботу об’єктів критичної інфраструктури.
Крім того, у категорію осіб на самоізоляції включено контактних осіб хворих на коронавірус і тих, щодо яких є підозра на інфікування, а також заражених з легкою формою перебігу хвороби.
Крім того, особа, якій призначили самоізоляцію, зобов’язана зазначити місце самоізоляції та інформацію про засоби зв’язку (номер телефону), короткі відомості про стан здоров’я і хронічні захворювання – ця інформація вноситься у відповідні інформаційні системи, зокрема в мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.
За надання неправдивих відомостей про місце своєї самоізоляції, засоби зв’язку, а також за недотримання режиму самоізоляції особу буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а в разі порушення режиму самоізоляції, що спричинило тяжкі наслідки, у тому числі смерть третіх осіб, – до кримінальної відповідальності.
Відзначимо, що сьогодні Кабмін посилив карантин в Україні. Послаблення умов карантину можливе через три-чотири тижні і буде проводитися в кілька етапів, зазначив прем’єр Денис Шмигаль.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині фермерським господарствам виділили 1,4 млн грн

рішення підтримала обласна комісія із визначення одержувачів пільгових кредитів суб’єктам підприємництва, серед засновників яких є…

2 години тому

Шмигаль наполягає на економічному бронюванні

Нардеп розповів подробиці

3 години тому