Новини

Інтереси України понад усе: що відбудеться у Службі безпеки України

У Службі безпеки України тривають внутрішні кадрові переміщення, мета яких залишається незмінною: якісно реагувати на сучасний стан справ та максимально віддаватись задля збереження законності та територіальної цілісності української держави.

Про це пише Четверта студія.

«Замість звільненого скандального Олександра Гогілашвілі курувати напрямок боротьби із незаконним трафіком наркотиків буде нещодавно призначений на посаду заступника міністра внутрішніх справ Василь Малюк», – писали раніше телеграм-канали.

Але вже 3 березня 2022 року Василя Малюка призначили на посаду першого заступника голови Служби безпеки України.

Власне до цього він займав посаду заступника міністра внутрішніх справ (з 16 лютого по 2 березня 2022 року). З 13 березня 2020 року по 26 липня 2021 року був начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

16 лютого Кабмін призначив колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Василя Малюка на посаду заступника міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Цікаво, що у березні 2020 року президент Володимир Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ та призначив Малюка на посаду першого заступника глави спецслужби, начальника головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю. 26 липня 2021-го Зеленський звільнив Малюка та ще чотирьох керівників СБУ.

Інтереси України понад усе: що відбудеться у Службі безпеки України

Тепер Малюк знову повертається на високу посаду першого заступника голови Служби.

Таке призначення не може наштовхувати на думку про найближчу якісну реформу СБУ та змін у напрямках роботи силового відомства.

Додамо, минулого року під керівництво Малюка СБУ заблокувала рекордну партію героїну у одну тонну, постачання якої передбачалось для країн ЄС із загальною вартістю більше 2 млрд гривень.

Також Малюк працював над ліквідацією організованої злочинності. У цьому напрямку теж є позитивні і, що важливо, конкретні результати: затримано низку бандитських угрупувань – «Арійця», «Князя», «Кошлякова».

Довідка із відкритих джерел:

Василь Васильович Малюк (нар. 28 лютого 1983, м. Коростишів, Житомирська область) — український військовик, полковник, кандидат юридичних наук. Учасник бойових дій.

У 2005 році закінчив Національну академію Служби безпеки України (спеціальність «Правознавство»).

З 2001 року — військова служба в органах державної безпеки. За час служби у регіональних управліннях СБУ обіймав посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З січня 2020 року по 13 березня 2020 року — перший заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Перший заступник Голови СБУ — начальник ГУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ (з 13 березня 2020 року по 26 липня 2021 року).

16 лютого 2022 року розпорядженням прем’єр-міністра України призначений заступником Міністра внутрішніх справ.

3 березня 2022 року указом Президента України призначений першим заступником Голови Служби безпеки України.

Кандидат юридичних наук.

Характерною рисою Малюка В.В. є те, що він безпосередньо приймає участь у важливих та гострих заходах щодо забезпечення державної безпеки. Особисто бере участь у затриманні членів організованих злочинних угрупувань.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків у районі проведення антитерористичної операції нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції» та грамотою.

Нагороджений нагрудними знаками СБУ «За відвагу» і «За доблесть».

Нагороджений найвищою відомчою відзнакою СБУ «Відзнака Служби Безпеки України»

За доблесть і самовідданість виявлені при виконанні службового обов’язку нагороджений відзнакою Служби безпеки України «Вогнепальна зброя».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

3 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

4 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

5 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

5 години тому