Інформація про вибухи на Львівщині – брехня, – Козицький

Новини 22 Травня, 2023 183

Коротко про головне на Львівщині за добу

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 22 травня о 03:49. Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації з напрямку Каспійського моря. На Львівщині небезпека не справдилась. Усе, наскільки це можливо в умовах війни, спокійно.

Про це пише Четверта студія з посиланням на голову ЛОВА Максима Козицького.

«У деяких каналах інформування повідомляли про вибухи у нашій області – це брехня. Ще раз наголошую: заради свого спокою та безпеки, дбайте про інформаційну гігієну. Стежте та довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Усе найважливіше про ситуацію на Львівщині я оперативно повідомляю у своїх соціальних мережах», – пише Козицький.

У селі Довге на Дрогобиччині відкрили пам’ятний знак – Борцям за волю України. Вшанували загиблих Героїв, які є вихідцями з Меденицької громади: Романа Бойка, Дмитра Боб’яка, Тараса Зозулю, Ігоря Ільчишина та Івана Юзефовича. Вічна пам’ять нашим землякам!

У Сокалі до Дня Героїв, який відзначатимемо завтра, провели урочистий марш-похід. Колоною містом марширували чоти шкіл Сокальщини.

Валентин Литвинчук професійний військовий, служить з 2005 року. Підполковник стояв на обороні Києва у перші дні повномасштабної війни. Пізніше перевівся у 5-й окремий штурмовий полк, де обіймав посаду командира 3-го штурмового батальйону полку. У жовтні під час бою через вибух танкового снаряда втратив ліву ногу та чотири пальці на лівій руці. Зараз Валентин на етапі протезування в ультрасучасній клініці Superhumans Center.

Три пожежні машини отримала Бродівська громада зі швейцарського міста Берн. Це підсилення для рятувальників Бродівщини. Машини повнопривідні, обладнані сучасним устаткуванням.

Зокрема мають резервуари для води та піни, власний генератор, обладнання для роботи у задимлених приміщеннях, висувні ліхтарі для покращення видимості на місці надзвичайної ситуації у темну пору доби. Ресурси, які вивільнять завдяки цій допомозі, скерують на потреби наших захисників та захисниць. 

Отримали пожежні після візиту громадянки Швейцарії Анджели Перуккі на хутір Козаки у Станіславчицькому старостинському окрузі. Жінка приїхала в Україну як туристка, а повернулася як волонтерка. Настільки захопилась нашою державою та людьми, що почала вивчати українську мову. Після повернення додому вона звернулася до друзів у Швейцарії, відтак пожежна частина міста Берн погодилася подарувати автомобілі Бродівській громаді.

Коментарі

Позначки: