Новини

Індексація пенсій – це велика перемога усіх тих, хто відстоював цю ідею, – Цимбалюк

В Україні, попри війну, у березні 2023 року відбулася масштабна щорічна індексація пенсій. Ще дві індексації варто чекати у квітні та липні.

Про деталі перерахунку пенсій у ефірі каналу «РАДА» розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

– Індексація пенсій – це велика перемога усіх тих, хто відстоював цю ідею. Ще на початку січня були великі сумніви, чи знайдуться в державному бюджеті кошти на проведення індексації. Багатьом пенсіонерам ця індексація буде проведена вперше за багато років. Станом на січень 2023 року в Україні є 10, 5 мільйонів пенсіонерів. Майже всі вони отримають індексацію з березня. Мінімум – 100 гривень (це умова постанови Кабміну). І не більше 1500 гривень. В середньому – більше 400 гривень, – розповів Михайло Цимбалюк.

Деякі категорії пенсіонерів поки не потрапили у список тих, кому перерахували пенсії.

– Йдеться про колишніх держслужбовців, науковців, працівників органів місцевого самоврядування. Уряд передбачив, що з першого липня цього року ці категорії пенсіонерів також отримають обіцяну індексацію. Також будуть індексувати пенсії пенсіонерів, які працюють. Коли говоримо про підвищення пенсії, то завжди хочеться, щоб було більше. Однак в часи війни, коли всі зусилля спрямовуємо на перемогу, підвищення пенсій – надзвичайно позитивна річ,  підсумував Михайло Цимбалюк.  

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

18 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

19 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

20 години тому