Хто займе порожнє крісло голови Золочівської районної ради

Новини 03 Червня, 2021 202

На дільницях у Львові та Дрогобичі не вистачає скриньок та кабінок

Після смерті колишнього голови Золочівської районної ради Ігора Криськіва розпочались політичні баталії за крісло.

Як пише «Буський медіа портал», ймовірними претендентами на посаду називають представників трьох політичних партій – «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Сила і честь».

Як зазначається, ймовірними претендентами є депутати Микола Будзівула (Європейська Солідарність), Орест Кавецький (Сила і Честь) та Степан Коропецький (ВО «Батьківщина»).

Представники політикуму вже активно ведуть переговори між політичними партіями в районній раді.

Попередній голова ради Ігор Криськів, що помер у середині квітня цього року, був висуванцем від політичної партії «Європейська Солідарність», очевидно, що партія своє місце просто так не віддасть іншій політичній партії. Хіба…

У політичних кулуарах, ймовірним претендентом від цієї партії, бачать Миколу Будзвілу 1974 р.н., який є підприємцем та проживає у місті Золочів. Подейкують, що його кандидатуру особисто лобіює колишній голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Другим ймовірним великим суперником на районній політичній арені є колишній висуванець у народні депутати від політичної партії «Слуга народу» по 119 округу, а нині – районний депутат від політичної партії «Сила і Честь», підприємець Орест Кавецький 1988 р.н., що проживає у Львові.

Він і якраз найактивніше проводить консультації, перемовини з депутатами різних політичних партій для підтримки своєї кандидатури. Експерти навіть помітили, що депутат займається суто власною іміджевою рекламою, не асоціюючи себе у своїх постах та відеосюжетах із приналежністю до політичної партії від якої він був висунутий в районну раду.

Політехнологи зауважують, що це певна тактика для отримання власних політичних дивідендів. Можливо саме через посаду голови Золочівської районної ради він має намір все ж таки потрапити на наступних парламентських виборів до Верховної ради України.

Наше джерело у політичній партії «Європейська Солідарність» у Золочівській районній раді підтвердило інформацію, що там не планують підтримувати кандидатуру Ореста Кавецького, однак були різні розмови та домовленості у політичних колах.

Найменше шансів очолити раду має ймовірний кандидат від ВО «Батьківщина» Степан Коропецький 1961 р.н., який живе і працює у Золочеві начальником ТзОВ «Золочів енергоресурс». Його кандидатуру лобіюють члени цієї політичної партії. Скоріш за все, що підтримку він отримає лише «від своїх».

Хто із цих кандидатів займе порожнє крісло голови Золочівської районної ради, дізнаємось незабаром.

Коментарі

Позначки: