Новини

Хто стоїть за “Каретним двором” та покатушками на конях центром Львова

Доволі цікава історія складається з кінними покатульками центром Львова. Зважаючи які ресурси залучили власники коней для підтримки, щоб їх не виперли з центру міста, ще раз переконують, що коні це дуже дорого і каретний бізнес не є основним в їх утриманні.

Про це повідомив львівський журналіст, головний редактор Галінфо Андрій Маринюк, пише Четверта студія.

“От мене зацікавили, що таке “Каретний двір” про який так активно говорять останній тиждень. І який попри всі попередні історії і далі чудово почувається поблизу пам’ятника Шевченку.

Перше, чим я був здивований, це тим, що не виявив у Львові жодної юридичної особи з назвою “Каретний двір” і яку так активно згадувала напередодні комісія ЛМР. Але хто ж має дозволи на здійснення цього виду діяльності?

Пошук по документах на сайті ЛМР показав, що:

В 2013 році за вагомий внесок у розвиток Львова, сумлінну працю на благо громади міста та з нагоди Дня міста Львова було відзначено подякою: Банас Валентину Михайлівну – директора приватного підприємства “Каретний двір“.

В 2019 році, в розпорядженні ЛМР про відзначення Днів європейської спадщини фігурує Товариство з обмеженою відповідальністю “Каретний двір“.

Відповідно до реєстру Youcontrol ПП “Каретний двір” (ЄДРПОУ 30848245) зареєстроване в Івано-Франківській області і Валентина Банас ніколи не була директором даного ПП.

ТОВ “Каретний двір” (32707811) існує в м.Києві, займається поліграфією та рекламою і ніколи не займалось кіньми у Львові.

За даними того ж Youcontrol Банас Валентина Михайлівна є засновницею ГО “Товариство торійського коня”, також ФОП Банас В.М. і керівницею кооперативу “Садівниче товариство “Клепарівське урочище“.

Також Банас Валентина входила в Громадську раду при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Тепер про дозволи.

Існує рішення ЛМР від 2003 року зі змінами 2012 року Про організацію туристичних кінних маршрутів у м.Львові відповідно до якого були затверджені туристичні маршрути через центральну частину Львова.

04.05.2012 міський голова Львова Андрій Садовий підписав рішення 312 Про надання послуг кінними каретами та колясками приватним підприємцем В. М. Банас до 01.03.2014.

28.04.2014 році в.о. Львівського міського голови Львова Олег Синютка підписав рішення 297 Про надання послуг кінними каретами та колясками приватним підприємцем Банас В. М.

А також рішення 298 Про надання послуг кінними каретами та колясками приватним підприємцем Літовченком В. О.

Обидва дозволи втратили чинність 01.05.2016.

З 2016 року, жодних рішень ЛМР про дозволи Банас В.М. здійснювати каретні перевезення на сайті ЛМР я не знайшов. Можливо їх тепер видає хтось інший?

Про ГО “Товариство торійського коня” взагалі відсутні згадки на сайті ЛМР.

Відповідно перше питання, хто і на підставі чого зараз здійснює діяльність з каретних перевезень у Львові?

Далі буде”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик