Новини

Хроніка «дивної карантинної економії» коштів імені Андрія Садового

Керівник фракції БПП “Солідарність” у Львівській міській раді Петро Адамик продовжує вести хроніки «дивної карантинної економії» коштів імені Андрія Садового.

Про це Адамик написав у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“Але спочатку – про хороше ) Сьогодні виконком Львівської міської ради прийняв абсолютно правильне і потрібне рішення про виділення 2,7 мільйонів гривень для медиків Львівської обласної інфекційної лікарні. Це тих, хто стоїть на першій лінії оборони від коронавірусу. Тут слід подякувати колегам-депутатам, які раніше схвалили рішення виділити з резервного фонду міського бюджету кошти для медзакладів”, – написав Адамик.

“А тепер – про не дуже приємне. Але в принципі – очікуване.

Міський голова знову не зміг втриматись від спокуси «під шумок» вкраяти трохи і собі. І тут з’являється друге рішення виконкому – додати 500 000 гривень на ремонт приміщень за адресою Коперника, 20-22. Це ініціатива міського голови Львова. Так, того самого , який нещодавно бідкався, що доведеться звільняти працівників міськради для того, щоб зекономити кошти для боротьби з корона вірусом. І який зараз щедрою рукою виділяє півмільйона гривень для капітального ремонту. Дивно, чи не так? Можливо, краще зрозуміти мотиви такого рішення Садового вдасться, коли подивитись – а що ж знаходиться за цими адресами, і чи справді ці приміщення потребують такого нагального ремонту.

Ще одне рішення виконкому – явно «антикризове» виділити ще одній ручній структурі Садового – Агенції ресурсів ЛМР цілий мільйон гривень! В статуті цього ЛКП записано що його основна мета – «Виконання робіт та надання послуг з метою отримання прибутку, а також створення на цій основі нових робочих місць». І цьому підприємству, яке має приносити прибуток, місто виділяє мільйон гривень!?”, – написав Адамик.

“Підсумок – 2,7 мільйони – медикам, і 1,5 мільйони – на якісь «мутні» цілі, які точно не на часі сьогодні. Я не буду переводити цих півтора мільйони в вартість ШВЛів, чи масок або халатів для медиків, в край необхідних сьогодні. Але це навіть не дивує, а просто обурює – Садовий звертається до львів’ян про допомогу медикам, збирає з бізнесу гроші для лікарень, і в той же час розтринькує гроші громади!”, – пише керівник фракції БПП “Солідарність”.

“А може краще додати ці гроші працівникам соціальних служб, які також в щоденному режимі спілкуються з категоріями людей в зоні підвищеної небезпеки? А можливо варто підтримати двірників, інших працівників комунальних служб, які щоденно миють вулиці і під’їзди ? Навряд чи вони отримують премії і доплати в десятки тисяч гривень… Це була б гідна відповідь влади міста викликам, які ставить епідемія. Натомість міський голова вирішує провести ремонт….”, – підсумував Адамик.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

8 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

8 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

9 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

12 години тому