Новини

Хор «Гомін» об’єднали з Львівським органним залом

На сесії Львівської міської ради проголосували за реорганізацію концертних організацій Львівської міської територіальної громади. Мова про об’єднання Львівського будинку органної і камерної музики та муніципального хору «Гомін» з метою синергії зусиль, досвіду і практик обох організацій.

Про це пише Четверта студія.

Мета такого рішення – поєднання інноваційних мистецьких практик обох інституцій, ефективного менеджменту, активізація міжнародної співпраці та залучення найвідоміших музичних колективів, солістів і диригентів, популяризація української класичної музики та українських виконавців в Україні та світі, позиціонування м. Львова як одного з основних центрів музичного мистецтва України.

Важливо додати, що відповідне рішення також дозволить підвищити зарплатню для музикантів.

«Ми провели перемовини з двома організаціями, обидві погодились на таку реорганізацію. Це важливе рішення дасть великий результат і ефективні плоди для культури Львова загалом. Хор «Гомін» спільно з будинком органної і камерної музики стане дійсно однією з найрозвиненіших концертних організацій не лише в Україні, а й на теренах Європи. І хор, і органний зал мають широкі кола зв’язків, гастролей за кордоном. Їх спільна праця дозволить Львову бути на слуху в цілому світі», – зазначила Наталія Бунда, керівниця департаменту розвитку Львова.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

11 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

11 години тому