Гримак уже готова ухвалити програму підтримки бригади Сил територіальної оборони

Новини 14 Лютого, 2022 169

Гримак уже готова ухвалити програму підтримки бригади Сил територіальної оборони

У будь-який момент

З ініціативи голови Львівської обласної ради Ірини Гримак сьогодні, 14 лютого, відбулася зустріч керівництва та голів фракцій ради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Присутні обговорили готовність області до реагування на надзвичайну ситуацію, пов`язану з можливим повномасштабним наступом Росії. Зокрема, було обговорено готовність обласних комунальних закладів та стан підготовки окремої обласної програми для підтримки територіальної оборони Львівщини.

«1 лютого комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Львівської обласної ради доручила департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації розробити програму підтримки новоствореної 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

Я на постійному контакті з командиром бригади Валерієм Курком. Наразі уже визначені місця дислокації управління бригади на Львівщині та 7 батальйонів територіальної оборони у районах Львівської області.

На сесію ми готуємо рішення про надання силам тероборони необхідного їм приміщення. Триває формування складу управління бригади та підписання контрактів з резервістами територіальної оборони. Наразі вони складають перелік своїх потреб.

У свою чергу Львівська обласна рада буде готова в будь-який момент ухвалити програму підтримки бригади Сил територіальної оборони», – розповіла Ірина Гримак.

Крім того, на засіданні вирішено звернутися до очільників територіальних громад щодо необхідності інформування мешканців про алгоритм дій у надзвичайних ситуаціях.

«Кожен повинен знати, що йому робити у випадку війни, де найближче бомбосховище, як воно забезпечене, що треба мати із собою, та як можна долучитися до оборони області та України», – зазначила Ірина Гримак.

Коментарі

Позначки: ,