Новини

Городоцька громада виграла грант на придбання медичного обладнання

Асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» сьогодні, 30 листопада, підписала грантову угоду з Посольством Японії в Україні на реалізацію проєкту з придбання відеогастроскопу та відеоколоноскопу для потреб КНП «Городоцька центральна лікарня” в межах програми «Кусаноне».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Майже 3,5 млн грн — загальна сума витрат на закупівлю обладнання, з яких 3,2 млн грн — це грантові кошти від Програми «Кусаноне», що фінансується Посольством Японії в Україні та майже 300 тис. грн з бюджету Городоцької міської ради.

Аналогічні проєкти втілять в життя також у Сумській, Миколаївській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Як зауважив під час підписання Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, через війну попит на медичне обладнання в Україні значно зріс. «Тому надання такої допомоги для медичної галузі є дуже важливим саме зараз. Війна триває, отже лікарі потребують якісного забезпечення. Ми сьогодні декларуємо вам свою підтримку  і надання необхідної допомоги установам охорони здоров’я»,  – зазначив Мацуда Кунінорі.

Зі свого боку голова Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк зазначив: «Приємно бути серед переможців конкурсу і мати можливість реалізовувати проєкт. Для нашої громади це справді можливість отримати доступ до якісної діагностики та подальшого лікування. Дякуємо нашим друзям та партнерам з Японії».

Керівниця Асоціації «Єврорегіну Карпати-Україна» Наталія Савка розповіла, що з 2016 року у Львівській області реалізовано уже два проєкти за співфінансування Посольства Японії в Україні через  Програму “Кусаноне”.

«Спільно з Львівською обласною радою  вдалося завершити  два значущі для Львівщини проєкти: придбання обладнання для реанімації новонароджених в Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» та світлове обладнання для Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької», – зауважила Наталія Савка.

Від Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» та Львівської обласної ради вона подякувала уряду Японії за багаторічну підтримку України та вагому допомогу у такий непростий для нашої країни час.

Очікується, що проєкт буде реалізований до кінця 2023 року.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

5 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

6 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

7 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

10 години тому