Голова РДА на Рівненщині захворів на коронавірус

Новини 15 Квітня, 2020 628

Ілюстрація: "Слово і діло"

Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА отримало 53 упаковки «Плаквенілу»

З початку пандемії у Рівненській області діагностовано 44 випадки захворювання медпрацівників. В обласній клінічній лікарні підтверджено 27 випадків, повторно відібрано 66 біологічних проб. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Рівненської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, надання медичної допомоги хворим на Covid-19 в Рівненській області здійснюється виключно за вимогами протоколу МОЗ, зміст яких доведено до усіх лікувальних закладів. Управління охорони здоров’я ОДА здійснює контроль за їх дотриманням.

У ОДА зазначають, що у області достатня кількість медиків. Управління охорони здоров’я ОДА формує додатковий резерв для надання цілодобової медичної допомоги.

Управління охорони здоров’я ОДА отримало 53 упаковки «Плаквенілу». Ліки розподілені відповідно до кількості надання медичної допомоги і територіального охоплення закладами медичної допомоги першої хвилі. В резерві – близько 20 упаковок засобу. Кількість препарату для хворих пацієнтів визначається рівнем перебігу хвороби.

Водночас нестандартною є ситуація у Рокитнівському районі: серед інфікованих – голови РДА і райради та головний лікар ЦРЛ. Разом з тим, усі оперативні справи в районі вирішуються в тому ж порядку, що й завжди.

Голова Рокитнівської РДА Віктор Мініч під час самоізоляції продовжує здійснювати функції як керівник району. На випадок кризових ситуацій є алгоритм дії щодо покладання обов’язків на інших осіб, за потреби такий буде виконуватися. Наразі на Рокитнівщину надіслано 150 швидких тестів для дослідження усіх контактних осіб. Вивчається питання про порушення умов карантину під час проведення сесії районної ради.

Зазначається також, що у області лабораторних потужностей для діагностики Covid-19  на сьогодні вистачає. Якщо темпи поширення захворювання не змінюватимуться, кількості тестів вистачить на один місяць.

“На даний час підстав припиняти карантин немає. У разі зниження порогу захворюваності, питання продовження чи припинення карантину буде розглядатися на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС”, – зазначається у повідомленні РДА.

Коментарі

Позначки: ,