Новини

Голова Львівської облради поїхала на Самбірщину (ФОТО)

Сьогодні, 27 жовтня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак відвідала Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України, що на Самбірщині.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

16 років центр є унікальною базою олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки українських спортсменів.

Тут ще з 2014 року проводять реабілітацію воїнів АТО/ООС з інвалідністю. Сотні героїв, які постраждали, захищаючи Батьківщину, отримали в центрі відповідну соціальну підтримку та реабілітацію.

Цього року, з часу повномасштабного вторгнення, сотні українців з постраждалих регіонів отримали тут прихисток та допомогу, в тому числі сім`ї паралімпійців і їх тренерів, домівки й квартири яких зруйновані бомбами та ракетними ударами з боку російських агресорів.

Голова обласної ради спільно з благодійниками привезла для спортсменів та внутрішньо переміщених осіб гуманітарну допомогу від німецьких партнерів, а саме – візки, спеціалізовані велосипеди, харчові баки для зберігання води, дитячий і дорослий одяг, продукти, спортивне харчування та енергетики.

«Сьогодні в Україну повірив увесь світ, а українці вірять у своїх захисників, які воюють на фронті та виборюють нашу перемогу.

Кожен з нас також має свій фронт для підтримки та допомоги нашій країні, зокрема наші спортсмени роблять свій вклад, прославляючи державу в усіх куточках світу.

Ми пишаємося, ми гордимося вами і бажаємо здобувати нові вершини, долати  перепони та йти тільки вперед.

Україна у майбутньому обов’язково стане передовим гравцем в економічній та гуманітарній сферах у світі, а спортсмени – кращими на міжнародній арені. Ми змінюємося, переглядаємо свої цінності та стереотипи, щодня долаємо усі перешкоди на нашому шляху до європейського майбутнього.

Маємо здолати ворога і відбудувати свою країну, маємо триматися разом і працювати на нашу перемогу», – зазначила Ірина Гримак.

Відтак Ірина Гримак відзначила Почесними нагородами Львівської обласної ради Героя України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, президента Національного комітету спорту інвалідів України, активного громадського діяча Валерія  Сушкевича, керівництво та кращих працівників центру.

Зі свого боку Валерій Сушкевич подякував за увагу і підтримку центру та зазначив, що він став справжньою домівкою для українців з багатьох регіонів України. «Починаючи з 2014 року понад 600 людей стали на ноги завдяки реабілітації у центрі та змогли повернутися до нормального життя. Чимало бійців, яким вдалося відновитися, повернулися на фронт та захищають Україну.

З перших днів вторгнення завдяки зусиллям працівників центру тут розміщалось понад 1000 українців, це і діти, і вагітні жінки, і люди похилого віку, люди з інвалідністю, в тому числі які пересуваються на кріслах колісних та тотально незрячі», – зауважив Валерій Сушкевич.

В межах зустрічі присутні обговорили питання  функціонування центру в умовах війни, продовольчого забезпечення, які планують вирішувати спільно з партнерами облради та благодійними організаціями.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

4 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

12 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

13 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

13 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

17 години тому