Гірники ДП «Львіввугілля» припиняють відвантажувати вугілля і готуються до акцій протесту

Новини 27 Квітня, 2021 232

Фото: ФБ/Михайло Волинець

Зарплатний борг перед шахтарями Львівщини сягнув 290 млн грн

На даний час, на загальношахтних зборах гірників ДП «Львіввугілля» трудовий колектив прийняв рішення повністю припинити відвантаження вугільної продукції. Вирішено “працювати” на склад та готуватися до акцій протесту.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Над Бугом».

Лідери Незалежної профспілки гірників України повідомляють, що на 5 травня призначені збори. Гірники затвердять тактику подальших дій, формат акцій протесту у випадку, якщо високопосадовці не вирішать ситуацію із накопиченням боргу за відвантажене вугілля.

Люди опинилися у заручниках схем, організованих менеджерами «Центренерго» за мовчазної згоди Фонду держмайна та в.о.міністра енергетики Юрія Вітренка.

У грудні 2020 головний споживач вугільної продукції ДП «Львіввугілля» – ПАТ Центренерго» не підтвердило пропозицію ДП щодо постачання вугільної продукції. Тоді єдиним споживачем енергетичного вугілля стало ТОВ «Укрвуглезбагачення Груп». За результатами укладеного з ним договору, ДП «Львіввугілля» протягом січня – лютого 2021 р. реалізувало 118 799 тонн вугільного концентрату на суму 203,6 млн грн. Однак споживач не розрахувався за поставлену вугільну продукцію в повномау обсязі. Неодноразові звернення, претензії не дали позитивного результату – шахтарів вчергове загнали до замкнутого кола. Встановлено, що причиною виникнення вищезазначеної заборгованості є непроведення вчасних розрахунків кінцевим споживачем – ПАТ «Центренерго».

Відповідальність і за борги перед держшахтами, і за створені схематози з фірмами – прокладками через які з ДП на «Центренерго» відвантажувалось вугілля, посадовці перекладають на самі фірми-одноденки, серед засновників яких, наприклад, є дівчина – художниця, батьки якої працювали у пов’язаних з Коломойським фірмах…

У заручниках схемщиків люди. Зарплатний борг перед шахтарями Львівщини сягнув 290 млн грн.

Коментарі

Позначки: ,