Новини

Фракція “Слуга народу” принципово відмовляється від страхування медиків, — Герасимов

Єдині, хто принципово відмовляються страхувати українських лікарів і тестувати українських лікарів, – це фракція Зеленського “Слуга народу”.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це в ток-шоу “Ехо України” заявив співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов.

“Ні для кого не є питанням, що сьогодні дві найбільші проблеми в державі – це протистояння пандемії та економічна криза, в якій ми вже знаходимося, починаючи з кінця 19 року, в яку стрімко влетіли за ці останні місяці, ще до епідемії. І саме через це “Європейська солідарність” разом з колегами з “Голосу”, разом з колегами з інших фракцій дала ініціативу, де чітко сказала, що є декілька надважливих законопроєктів. Перший – це про страхування лікарів, про яке говорив Петро Порошенко. Другий – це про тестування лікарів і взагалі про підвищення спроможності системи охорони здоров’я сьогодні, який розробляли колеги з “Голосу”. Там є й “Європейська солідарність” у співавторах, й інші”, – сказав Герасимов.

Він нагадав, що “Європейська солідарність” висунула ініціативу відносно скликання позачергового засідання для термінового ухвалення цих двох законопроєктів.

“Після цього стається дуже дивна ситуація. Всі лідери і майже повні склади “Європейської солідарності”, “Голосу”, “Батьківщини”, “Опозиційної платформи – За життя”, група “За майбутнє”, група “Довіра” підписують цей документ. І єдині, хто принципово відмовляються страхувати українських лікарів і тестувати українських лікарів, – це фракція Зеленського “Слуга народу”. Поясню логіку. Перед тим, як підходити до будь-якого депутата з будь-якої фракції спочатку з ініціативою ти підходиш до керівництва фракції. Це логічно і нормально. І першим з фракції свій підпис ставить керівник фракції. Я підійшов до фракції “Голос”. Жодного питання. Сергій Рахманін поставив першим свій підпис. Після того – Кіра Рудик, Железняк, Вакарчук. Всі. Після того я підійшов до Юлії Тимошенко. Та сама ситуація… Керівництво ОПЗЖ перші поставили свої підписи. І після того майже повні склади підписали…

Він розповів, що на сьогодні 115 підписів вже є, а також ще 12 депутатів вже самі потім його знайшли з цих фракцій і сказали, що завтра і в неділю вони готові особисто приїхати до Києва і підписати цей документ.

“Тобто фактично в ньому 127 підписів. Нам потрібно 150. І тепер – увага. Я декілька разів підходив до керівництва фракції “Слуга народу”. Тому що з першої відмови я не повірив, що таке можливо. Це не політичні речі. Це захист українського лікаря, це захист груп ризику, які сьогодні є на передовій. І на сьогодні відмова від них є принципова. Це для мене просто незрозуміла ситуація. І вже вчора я відверто звернувся до народних депутатів від “Слуги народу” давати підписи. Тому що керівництво вирішило цього не робити. І я хотів би звернутися до пана Зеленського: ви хоч якось контролюєте свою фракцію в парламенті? Як можна їм забороняти? Бо я сумніваюся, що керівництво фракції “Слуга народу” щось робило без пана Зеленського. Як можна депутатам забороняти підписувати документи, які стосуються страхування, тестування і захисту українського лікаря? Ця ситуація мене дійсно обурює”, – завершив Герасимов.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра