Новини

Фоторепортаж про перший день роботи Червоноградської районної ради (ВІДЕО, ФОТО)

Червоноград – райцентр.

Як пише «Четверта студія», про те, як народжувався Червоноградський район – у репортажі «Ехо Червонограда».

Улюблений персонаж у сесійній залі – вішак. Бідака, давно так не працював.На столах подекуди можна знайти мерч неіснуючого уже району. Депи понаносили в Червоноград районної землі.

Отож, 25 листопада відбулась перша сесія першого скликання Червоноградської районної ради. Ради без печатки, апарату, приміщення, системи голосування, з тимчасовими посвідченнями. Все, що навирішували новообрані депутати за кількагодинне засідання – обрали собі голову. Голову без печатки, апарату, приміщення…

Не буває району без райради, а першої сесії – без вишиванок.

Юрій Крук любить все нове – колись він став депутатом першого демократичного скликання обранців у Червонограді, тепер – першого скликання червоноградської райради.

За старовинною традицією Червоноградської районної ради, найстаріший депутат оголошує присягу. Районних депів Євангелієм не балували.

Червоноградські місцеві депутати-мажори тицяють пальцями в планшети. Районним доводиться скромно користуватися папірцями і ручками.

Сесійна зала – одне з найбільш намолених місць у Червонограді.

Але за розмахом урочистості засідання райради явно перекрило сесію червоноградських міських депутатів. Райраду без печатки, апарату, приміщення, системи голосування, з тимчасовими посвідченнями вітали голови громад, колишні очільники районів, ще поки діючі керівники райдержадміністрацій, народний депутат.

Юрій Камельчук в своїй промові казав, що не має запитань до тих, хто його критикує. Але критику отця Мирослава з церкви Йосафата ретельно фільмував. Мабуть, то просто щоб у майбутньому працювати над помилками та пам’ятати про зауваження мешканців свого округу.

Андрій Залівський ще міським головою райцентру не був.

Останній в історії України очільник Сокальської районної ради Микола Пасько.

В кулуарах кипить районне життя.

Усі ці вінки з привітань завершились хоровим співом “Многая літа”. Було дуже цікаво послухати побажання многих літ депутатам, яким пророчать всього кілька місяців діяльності.

Посвідчення дали, повноважень не дали.

Посвідчення випускникам академії кандидатів у депутати районної ради вручає класний керівник – голова районної виборчої комісії. З явним полегшенням, що то все вже позаду.

Коли вся ця урочистість нарешті закінчилась, почалась вистава про вибори голови райради. Відверто, усі присутні, і навіть ті, хто в цей день не мав нагоди відвідати сесійну залу, прекрасно знали прізвище майбутнього очільника районного депукорпусу. Але традиції і регламент – наше всьо. Коли в залі озвучили врешті ім’я кандидата – Андрія Порицького – обранець від Слуги народу Андрій Дяченко навіть зробив спробу створення типу конкуренції євросолідарному дептату. І назвав ще одного – однофракційця Геннадія Воловенка.

Воловенко, наче вимучивши з себе представлення, врешті припинив цей акт вистави, знявши свою кандидатуру. Відтак, перед депутатами постав важкий вибір між Порицьким і Порицьким – і вони його таки зробили.

Ну і найулюбленіша частина цього дня – карантин. Якби в цей день урочистість захотіли перервати законом, то бюджет міг непогано поповнитись штрафами за порушення маскового режиму. Але депів, очевидно, ця норма не сильно хвилює.

Ідеально підібрана маска під костюм.

Хвилюються депи лиш тоді, коли на них направлений об’єктив камери.

Спеціально для вас – інструкція із правильного одягання масок від районних депутатів:

Дивитесь направо – і бачите, що колеги сидять в масках.

Наліво – і там теж обличчя закриті.

Переконуєтесь, що та коза з фотоапаратом дійсно знімає вас, коли ви без маски. І таки вдягаєте її на лице. Кажете однофракційцю, що йому б теж не завадило.

Всі фото: “Ехо Червонограда”

Бонус для тих, хто дочитає фоторепортаж до кінця – майстер-клас від депутатів, як правильно вдягати маски. Усім, хто коментуватиме не в соцмережах, а на сайті – промінчики добра від автора

Опубликовано ЕхоЧГ Четверг, 26 ноября 2020 г.

 

Як повідомлялося, новосформований Червоноградський район розпочав своє існування.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

11 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

12 години тому