Новини

Фермерські господарства області отримали понад 4 млн гривень бюджетної дотації

Фермери, які подавали документи до Львівського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств отримали дотації. Зокрема, у Львівській області за новими програмами підтримки фермерських господарств дотації отримали 37 новостворених фермерських господарств на суму 1,51 млн грн та 137 фермерських господарств, що зареєструвались до 1 січня 2016 року в сумі 2,67 млн грн. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Фермерські господарства області отримали дотацію за двома напрямками:

–  новостворені фермерські господарств на одиницю оброблюваних угідь (1 га) у розмірі 3000 грн на 1 га, але не більше 60 000 грн на одне фермерське господарство;

– фермерські господарства (крім новостворених) у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, в розрахунку на одного члена фермерського господарства, але не більше 30 000 грн. на одне фермерське господарство.

Відтак, Львівщина посіла 4 місце серед усіх областей за кількістю фермерських господарств, що подали документи на отримання дотації. Як зазначають у департаменті агропромислового розвитку дію дотацій для новостворених фермерських господарств планують продовжити і наступного року.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

2 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

14 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

15 години тому