Новини

Естонського бізнесмена засудили в РФ на 12 років за шпигунство

Про це повідомляє Інтерфакс.

“Визнати Сусі Райво винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму”, – йдеться у вироку.

Повідомляється, що справа Сусі має гриф “цілком таємно” – процес проходив в закритому режимі.

Бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту “Шереметьєво” на шляху з Таллінна в одну з республік Центральної Азії, після чого він був відправлений під арешт.

За словами адвоката Сусі, його підзахисному було пред’явлено звинувачення в шпигунстві у зв’язку з подіями, що відбувалися в 2004-2007 роках. Свою вину бізнесмен категорично заперечував.

Згідно бізнес-регістру Естонії, Сусі є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які займаються постачанням літаків, а також компанії Aerohooldus OU, що ремонтує повітряні судна.

За даними ЗМІ, компанія Сусі кілька років виконувала роль посередника при продажу на Захід вироблених в Росії навчальних реактивних літаків. У грудні минулого року Сусі висловив сумнів в тому, що Естонія і Росія не будуть домовлятися про його обміні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

10 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

11 години тому