Електронний реєстр військовозобов’язаних вже функціонує та постійно наповнюється інформацією, – Федоров

Новини 04 Жовтня, 2023 132

Це достатньо захищений продукт, який немає жодних натяків на можливість бути вразливим. І ми бачимо, що за півтора року повномасштабної війни немає витоку сенситивної інформації

Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” вже функціонує та постійно наповнюється інформацією

Про це у коментарі Еспресо розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Четверта студія.

Федоров також додав, що Мінцифри очікує бачення нової команди міноборони.

“Це закрита система, яка має свій захищений контур. Всі вимоги (захисту – ред.) до неї витримані. Це достатньо захищений продукт, який немає жодних натяків на можливість бути вразливим. І ми бачимо, що за півтора року повномасштабної війни немає витоку сенситивної інформації”, – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров також розповів, що електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” вже наповнений на понад 90%. Однак, є питання сервісів на базі “Оберігу” та якими вони будуть.

Електронний реєстр військовозобов’язаних

6 вересня новопризначений міністр оборони Рустем Умєров одним з основних завдань на новій посаді назвав запуск єдиного реєстру призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики.

Закон про державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів був ухвалений ще в березні 2017 року. У вересні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 10062, який передбачає низку змін щодо реєстру військовозобов’язаних.

Коментарі

Позначки: ,