Експерт пояснив, чому США підняли в небо рідкісні літаки

Новини 25 Вересня, 2022 343

Експерт пояснив, чому США підняли в небо рідкісні літаки

Їх характеристики

Сполучені штати дали попереджувальний сигнал про готовність відповісти на ядерний шантаж росії нещодавнім запуском двох своїх рідкісних літаків «Boeing RC-135 Cobra Ball» поблизу кордону Аляски з РФ.

Про це авіаексперт Валерій Романенко розповів у ефірі «Радіо НВ», пише Четверта студія.

У США таким чином відстежують за ядерними силами РФ.

«Ці польоти треба сприймати як попередження. Американці стежать за ситуацією в РФ, і це один із проявів такого моніторингу ситуації за російськими ядерними силами», — пояснив експерт.

Він також описав характеристики літаків «Boeing RC-135 Cobra Ball» та їхнє призначення.

«Це спеціалізовані розвідувальні літаки випуску 1969–70 року, оснащені дуже складним розвідувальним обладнанням. Вони дійсно призначені для патрулювання вздовж російських кордонів, з метою виявлення тестових і перевіряльних випробувальних пусків російських ракет», — розповів Романенко.

Експерт додав, що такі літаки можуть на дистанціях 400–500 км відстежувати траєкторію польоту ракети, визначати її параметри та використовувати цей аналіз, аби достатньо точно встановлювати місце пуску.

На думку Валерія Романенка, нещодавні польоти «Boeing RC-135 Cobra Ball» були тренувальними, хоча їх дуже рідко підіймають у небо. На тлі останніх погроз з боку РФ про застосування ядерної зброї США таким чином можуть попереджати країну-агресорку.

«Це попередження від Америки про те, що вона готова, відстежує ситуацію в Росії та будь-які ворожі рухи в її сторону будуть негайно покарані», — сказав Романенко.

Він запевнив, що ядерний удар по Україні з цієї ділянки не загрожує.

«Бо у Радянському Союзі було два угруповання (ядерних — ред.) ракет, які знаходилися в Україні та білорусі, і воно було націлене на Європу. Інше, на території росії, — націлене на Сполучені Штати. Тобто з Далекого Сходу запуски по Україні фактично нереальні», — пояснив експерт.

Коментарі

Позначки: ,