Новини

Двоє керівників ДМС у Львівській області, за рішенням суду, сядуть за грати

Посадовців Державної міграційної служби на Львівщині засуджено за  отримання неправомірної вигоди від підлеглого.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, за процесуального керівництва прокуратури області, у 2014 році виявлено факт одержання неправомірної вигоди керівниками Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, посадовці одержали від підлеглого працівника 2 тис доларів США та 4 тис грн неправомірної вигоди. Кошти призначались за не створення штучних перешкод у його службовій діяльності.

«Також, згідно даних, здобутих у ході досудового розслідування, встановлено, що аналогічні вимоги вказані особи висловлювали ще двом керівникам районних секторів ДМС», – інформує прокуратури.

Відомство також повідомляє, що наприкінці 2016 року, Галицьким районним судом Львова винесено вирок, відповідно до якого посадовців визнано винними та призначено покарання у вигляді позбавлення волі. Проте, це рішення скасовано  апеляційним судом та повернуто на новий судовий розгляд.

«Остаточну крапу у справі поставлено цьогоріч у липні. Відтак, начальника Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та його першого заступника визнано винними та засуджено до 5 років ув’язнення. Крім цього, зловмисників позбавлено права 3 роки обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а їхнє майно підлягає конфіскації», – повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомлялося, розслідування тягнеться ще з 2014 року. Начальника та його першого заступника Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області у вересні 2014 року упіймали під час отримання від свого підлеглого хабара в сумі 2 тис. доларів США та 4 тис. грн. За ці кошти йому обіцяли не створювати перешкод у його службовій діяльності.

Погорецький рішенням суду був відсторонений від посади у березні 2015 року, та звернувся до суду з позовом про поновлення на посаді влітку 2015 року. Протягом року тривала судова тяганина і 13 червня 2016 року Львівський окружний адмінсуд ухвалив рішення про поновлення його на посаді.

5 грудня 2016 року, Галицький районний суд  Львова виніс у цій справі вирок, колишніх посадовців Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області засуджено до 5 років позбавлення волі.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко