Дві компанії вчинили змову на закупівлі емальпроводів для “Львіввугілля”

Новини 30 Вересня, 2023 129

Фото ілюстративне з відкритих джерел

За змову на товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Тантал» та на товариство з обмеженою відповідальністю «Тантал» накладено штраф по 68 000 гривень

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 28 вересня 2023 року визнала наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Тантал» та товариством з обмеженою відповідальністю «Тантал» під час їхньої підготовки та участі у процедурі закупівлі емальпроводів для Державного підприємства «Львіввугілля». Сукупна очікувана вартість закупівлі – 945 000 грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на АМКУ.

Відділення під час розгляду справи з’ясувало, що відповідачі всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку, зокрема, було встановлено наявність телефонних з’єднань між ними, ведення господарської діяльності за спільними адресами, пов’язаність їхніх працівників родинними стосунками.

На основі цих та інших фактів, адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії обох компаній порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Тантал» та на товариство з обмеженою відповідальністю «Тантал» накладено штраф по 68 000 гривень.

Нагадаємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Коментарі

Позначки: