Новини

Досить презентувати “картинки з розумними словами”, – Геращенко закликала проводити повноцінну годину запитань до уряду

Уряд повинен інформувати Верховну Раду про свою роботу за всіма напрямками розвитку економіки. І кожен депутат має право задати запитання міністрам щодо їхньої роботи та напрямків проведення реформ в країні.

Про це під час погоджувальної ради заявила співголова фракції політичної партії “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, пише телеканал “Прямий”.

“Ми вітаємо, що уряд нарешті підготував програму, але ми категорично проти відносно змішування понять презентації програми уряду і повноцінної години запитань до уряду”, – підкреслила вона.

“Досить презентувати “картинки з розумними словами”. Депутати мають право задати запитання під час години запитань до уряду”, – наголосила співголова фракції.
Вона закликала монобільшість не руйнувати інструменти парламентського контролю, які гарантують демократію в державі.

“Ми просимо, щоб парламентський контроль як дієвий інструмент демократії повернувся до стін Верховної Ради України. І щоб ми розвели презентацію програми уряду і повноцінну годину запитань до уряду”, – додала Ірина Геращенко.

Раніше міжнародний експерт, економіст Ігор Гарбарук зазначав, що замість чіткої програми дій Кабінет Міністрів представив декларацію про наміри з параметрами, що їх не можна виміряти.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

2 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

15 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

15 години тому