Новини

Донеччина оголосила надзвичайну ситуацію через коронавірус

У Донецькій області оголосили режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомив голова Донецької ОДА Павла Кириленко, пише “Четверта студія” з посилання на “УП“.

“Відповідне рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2…

Окремо підкреслюю: режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом. Надзвичайний стан має право вводити лише президент за погодженням Верховної Ради.

Введений нами режим надзвичайної ситуації потрібен для того, щоб мати правові підстави швидко й ефективно реагувати на можливий розвиток ситуації із захворюваністю на COVID-19.

Прошу жителів Донецької області не панікувати. Ситуація наразі стабільна і контрольована: маємо один підтверджений лабораторно випадок ураження COVID-19”, – наголосив Кириленко.

Влада області рекомендує райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям, виконавчим органамам міських рад, рад об’єднаних територіальних громад:

– призначити керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

– забезпечити транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств (організацій) та забезпечити їх стале функціонування в цілому – із дотриманням вимог, передбачених в рамках загальнодержавного карантину;

– з 00 годин 01 хвилини 23 березня 2020 року тимчасово заборонити роботу ринків та подібних до них поліфункціональних суб’єктів торгівлі з реалізації продовольчих і непродовольчих товарів за винятком випадків, коли вони є основним або єдиними постачальниками певного переліку продуктів харчування та товарів першої необхідності (за окремим рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування).

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

10 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

10 години тому