Добрі зміни Садового: у Львові в рази зросли викиди аміаку

Новини 04 Січня, 2022 625
Андрій Садовий. Фото: відкриті джерела.

Андрій Садовий. Фото: відкриті джерела.

Пост моніторингу якості повітря, який розміщено поблизу місця будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій, 13, регулярно фіксує перевищення гранично допустимих норм концентрації шкідливих речовин. Починаючи з 30 грудня минулого року виявлено значне зростання у повітрі аміаку.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Leopolis.

Впродовж доби прилад 72 рази здійснює заміри за сімома показниками. Зокрема, вимірюється вміст діоксиду азоту, оксиду вуглецю, діоксиду сірки, озону, оксиду азоту, сірководню та аміаку. Також обладнання показує швидкість і напрямок вітру, відносну вологість, температуру повітря та атмосферний тиск.

Як видно із даних моніторингу практично регулярно перевищуються показники вмісту аміаку у повітрі. Так, 1 січня ц.р вони у понад п’ять разів були більшими за норму для житлової забудови.

Показники по сірководню також часто вищі норми. В окремі дні вони у рази перевищують гранично допустимі концентрації.

Минулого року упродовж довгого часу пост моніторингу якості повітря у Львові не працював. Громадські активісти, навіть, висловлювали занепокоєння, що така ситуація може бути пов’язана із значним перевищенням норм із забруднення повітря на Пластовій, 13 та намаганням приховати реальну ситуацію від мешканців міста.

Коментарі

Позначки: , , ,