Новини

До Клінічного центру дитячої медицини госпіталізували школярку з важкою формою правця

13-річну дівчину, хвору на правець, госпіталізували у Центр дитячої медицини. Лікарню «Охматдит». До лікарні пацієнтку скерували зі скаргами на біль в животі й попереку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Після проведення діагностики та аналізів, лікарі центру зʼясували, що дівчина захворіла на правець.

Команді медиків вдалось стабілізувати стан хворої. Уже місяць пацієнтка перебуває у медикаментозній комі в стабільно важкому стані. Загроза життю зберігається.

«У дівчинки неврологічний дефіцит. Будемо робити додаткові обстеження, аби виключити органічне ураження мозку», – зазначила завідувачка відділення анестезіології Віра Приймакова.

Окрім цього, у пацієнтки виявили масивний аскаридоз – глистяне захворювання, викликане круглим Аscaris lumbricoides (аскарида людська). Це одні з найбільших хробаків-паразитів, які виростають до 25-44 см. Щодня самка аскариди відкладає до 200 тисяч яєць.

Дитина не була вакцинованою. Лікарі нагадують про важливість вакцинації від правця. Це єдиний і надійний метод захисту від небезпечного захворювання. Уперше вакцинація в плановому порядку проводиться з 2 місячного віку. Потім в 4 і 6 місяців. Ревакцинацію проводять в 6 і 16 років. Дорослим вакцину проти правця вводять що 10 років.

«Вакцинація дозволяє уникнути правця – важкого захворювання, яке загрожує життю. Спори правця є стійкими у зовнішньому середовищі. Бактерії проникають через пошкодження шкірних покривів і ранки, виділяють токсини, вражаючи нервову систему. Небезпечні судоми можуть призвести до смерті», – додала медична директорка Центру дитячої медицини. Лікарні «Охматдит» Марта Яцула.

Правець – захворювання, яке передається при контакті зі спорами бактерій Clostridium tetani. Бактерії живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин. Захворювання передається контактним шляхом, а також через відкриті рани у вигляді порізів, опіків, обморожень, скалок, пролежнів, укусів на шкірі та ушкоджень слизових оболонок людини. Найчастіше зараження відбувається внаслідок дрібних побутових травм і поранень стоп. Від людини до людини правець не передається.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

41 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

47 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому