До кінця весни весь світ закінчить вакцинацію, а Україна тільки почне – Ємець

Новини 20 Січня, 2021 227

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Деякі країни світу вже планують завершення масової вакцинації, натомість Україна досі її не отримала вакцини.

Про це в ефірі “Прямого” заявив депутат Київради від фракції “Європейська Солідарність” Леонід Ємець, пише 4studio.

“Зараз ми в дуже неприємній ситуації. Тому що весь світ задається тими ж самими питаннями, мають ті ж самі рекомендації ВООЗ та нобелівських лауреатів і знають, що їм треба вакцинувати 70% свого населення. І весь світ цим займається – хто більш ефективніше, хто менш. Ізраїль, очевидно, буквально за місяць-півтора вже закінчить вакцинацію. Сполучені Штати активно вакцинуються, Європа активно вакцинується. Через якийсь час, а я так думаю, що це буде кінець весни, мабуть, або початок літа, вся Європа і цивілізований світ закінчать вакцинацію, а Україна її, я сподіваюсь, хоча б почне”, – заявив Ємець.

“Тому що на даний момент у нас не готово нічого: починаючи з відсутності вакцин і супроводжуючих матеріалів, закінчуючи протоколами вакцинації. У нас знають лікарі, як їм вакцинувати ці ж зони ризику: виїжджати до них додому, запрошувати їх до себе в поліклініку, мати якесь спеціальне обладнання і приміщення? Тобто те, що вони цього не знають, означає, що ніхто з ними цю роботу не веде” – наголосив депутат Київради.

Він зауважив, що Україна зможе розпочати вакцинацію від коронавірусу лише влітку через, що багато країн світу можуть закрити для нас кордон.

“А це займає час, це треба впроваджувати, під це треба ресурси. Це говорить про одні прості речі: раніше літа нам нормальної вакцинації в передбачених масштабах не бачити. А це означає, що ми будемо ізгоями в цивілізованому світі, який забезпечить вакцинацію й отримає колективний імунітет. А що йому робити з Україною, яка не вакцинувалася? Логічна відповідь – закрити”, – зауважив Леонід Ємець.

За його словами через бездіяльність влади Україна втратить всі можливості здобуті з безвізом.

“Тому цей наш так довго плеканий безвіз перетвориться на локдаун всередині нашої країни, де нас просто закриють як ізгоїв, як чумних, вибачте, крис. І це не тому, що ми погані, не тому, що у нас частина людей не готові вакцинуватися. А тому що наша влада ні біса не робить для того, щоб цю ситуацію виправити або не довести до такого стану речей. І тут нам або щось з владою робити, або робити висновки вже про себе, якщо не вдасться з владою”, – заявив Ємець.

Коментарі

Позначки: ,