Новини

До Дня Незалежності артисти Львівської національної опери представлять концерт української музики

Гала-концерти української музики до Дня Незалежності України відбудуться у Львівській національній опері 22 та 23 серпня 2020 року, початок о 18:00. У виконанні солістів та хору, у супроводі оркестру Львівської національної опери прозвучать мелодії рідні серцю, натхненні, що чарують мотивами з перших нот. Про це пише прес-служба Львівської ОДА, передає Четверта студія.

У програмі – обробки українських народних пісень, відомі солоспіви і твори українських композиторів, зокрема, пісні «Дивлюсь я на небо», «Два кольори», «Ніч яка місячна», фрагменти з опер «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка, «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака-Артемовського, відомі твори Мирослава Скорика тощо.

Також у програмі Гала-концерту прозвучить солоспів, який особливо любила виконувати Соломія Крушельницька – «Родимий краю» галицького композитора Віктора Матюка.

Ексклюзивно до Гала-концерту української музики в оформленні сцени будуть використані елементи декорацій до культової опери «Золотий обруч» Бориса Лятошинського, створених до прем’єри вистави у 1970 році видатним українським художником Євгеном Лисиком. Сценографічна спадщина Євгена Лисика, який працював у театрі в 1960-1990 рр. ХХ століття, віднесена до Золотого фонду театру.

Гала-концерт української музики до Дня Незалежності України проводиться в рамках циклу концертів «Львів Опера-Гала», що розпочинають 121-ий театральний сезон.

Солісти: Олеся Бубела (сопрано), Любов Качала (сопрано), Анастасія Корнутяк (сопрано), Дар’я Литовченко (сопрано), Мар’яна Мазур (сопрано), Анна Носова (сопрано), Людмила Осташ (сопрано), Тетяна Вахновська (мецо-сопрано), Василь Садовський (тенор), Роман Трохимук (тенор), Ігор Шевчук (тенор), Микола Корнутяк (баритон), Орест Сидір (баритон), Роман Страхов (баритон).

Хор та оркестр Львівської національної опери.

Диригенти – Іван Чередніченко, Юрій Бервецький, Ірина Стасишин, Мирон Юсипович.

Ведучі концерту – солісти Львівської національної опери Людмила Осташ і Петро Радейко.

Звертаємо Вашу увагу, що відвідування заходів можливе лише за умови дотримання протиепідемічних заходів, з якими Ви можете ознайомитися на сайті Львівської національної опери у розділі «Візит до театру».

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

1 годину тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому