Новини

До 2023 року буде створена дорожня карта для вступу у Євросоюз, – Порошенко

Команда Петра Порошенка запропонувала європейським партнерам провести скрініг українського законодавства, яке має бути адаптованим до законодавства ЄС до 2023 року, коли буде затверджена дрожня карта вступу нашої держави у ЄС. Про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу «Україна», коментуючи підсумки саміту «Україна-ЄС».

«Ми запропонували, щоб ЄС запровадив так званий скрініг законодавства. Це означає, що до 2023 року, до часу, коли за програмою «Європейської Солідарності» ми маємо відповідати всім критеріям для подання заявки щодо членства в ЄС, ми маємо адаптувати наше законодавство, створити дорожню карту підготовки України до вступу в ЄС. На жаль, сьогодні цього не відбулося», – констатував Порошенко.

Петро Порошенко також нагадав, що протягом 5 років каденції на посаді президента України йому вдалося налагодити максимально ефективні, дружні стосунки із керівництвом ЄС, зокрема президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Ці взаємини дозволяли Україні досягати більших результатів у надзвичайно складних геополітичних обставинах – наголосив Порошенко.

«Туск є давнім другом України. І я можу наголосити, що 5 років мого перебування на посаді президента і 5 років перебування пана Туска – це є безпрецедентно високий і довірливий рівень стосунків між керівництвом Євросоюзу і керівництвом України. Ми всі згадуємо виступ пана Туска українською мовою у Верховній Раді України. Можу навести ще один приклад, коли на саміті «Східного партнерства» припинилася дія макрофінансової допомоги, і лише позиція Туска і Юнкера дозволила нам отримати ще один мільярд євро. Без цього мільярду фінансовий стан країни був би значно гіршим», – нагадав Порошенко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик