Новини

До 15 років ув’язнення засуджено п’ятьох бойовиків

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури п’ятьох громадян України визнано винними. Їх засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Кожному з чоловіків призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна, належного їм на праві власності.

Прокурори в суді довели, що мешканці Донецької та Луганської областей під час повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки пройшли військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу. Отримавши зброю та амуніцію, вони надавали допомогу у проведенні підривної діяльності проти України у складі збройних сил рф.

Відомо, що вони виконували обов’язки стрілка, стрілка-навідника на бронетранспортері, кулеметника та радиста-телефоніста. На цих посадах обвинувачені виконували різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України. Окрім цього вони забезпечували безпеку місць перебування армії рф.

Встановлено, що один із обвинувачених був мобілізований з «Торезької виправної колонії №28» (Донецька область) за вказівкою керівництва колонії. Таким чином останнього було амністовано, задля виконання «боргу» перед державою-окупантом.

З початку повномасштабного вторгнення чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Луганської, Сумської та Харківської областей.

Їх злочинна діяльність припинена у зв’язку з захопленням в полон.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювало Управління СБУ у Львівській області.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Луценко підтримав відставку Шмигаля

Бо некомпетентность, мародерство і безпорадність Уряду в мяких кріслах все сильніше бʼє в спину тим,…

1 годину тому