Новини

Децентралізація Зеленського забирає з Конституції назви областей, – Синютка

Якщо законопроект про зміни в Конституції щодо децентралізації буде прийняти в такому вигляді, ми будемо мати серйозну загрозу унітарності держави – це найбільша небезпека цього законопроекту.

Про це у коментарі телеканалу “Еспресо” заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності Львів”.

“Він дає можливість проголосувати особливий статус не тільки Донбасу, а й будь-якого іншого регіону. Ми бачимо тут потенційну загрозу. Цей проект забирає з Конституції назви областей: в чиїйсь хворій голові може появитися ідея об‘єднувати області і знищити, скажімо Львівську, Херсонську чи будь-яку іншу область”, – наголосив Синютка.

Він додав, що цей законопроект вводить можливість змінювати адміністративно-територіальний устрій простою більшістю голосів, а не Конституційними змінами, як було раніше.

“Цей законопроект суттєво і кардинально відрізняється від того, який був проголосований Верховною Радою попереднього скликання”, – пояснив Синютка.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 годину тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 годину тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

2 години тому